W ostatni wtorek odbyło się kolejne, pełne entuzjazmu spotkanie kulinarne z udziałem uczniów klasy 1A. Głównym punktem programu było przygotowanie i degustacja zawijanej przekąski, którą sami uczniowie przygotowali podczas zajęć kulinarnych. Atmosfera w grupie była niesamowicie pozytywna, a wszyscy uczestnicy nie kryli swojego podekscytowania przed nadchodzącym wyzwaniem kulinarnym. Zawijana przekąska, stworzona przez młodych kucharzy, okazała się prawdziwym hitem. Jej niezwykły smak i estetyczne wykonanie zyskały uznanie wśród wszystkich uczestników spotkania. Jednak to, co sprawiło szczególną radość, to informacje od rodziców uczniów. Okazuje się, że nabyte umiejętności kulinarne nie kończą się jedynie w pracowni gospodarstwa domowego. Rodzice podkreślają, że ich dzieci chętnie powtarzają przygotowywane potrawy w domu, imponując rodzinie i gościom własnymi umiejętnościami kulinarnymi. To świadczy o praktycznym zastosowaniu zdobytej wiedzy i umiejętności w codziennym życiu. To dopiero pierwsza klasa, a już teraz widzę, jakie umiejętności kulinarne niosą ze sobą nasi uczniowie. Z pewnością kolejne lata nauki przyniosą jeszcze więcej kulinarnych triumfów. Jestem dumna z postępów naszych uczniów i z niecierpliwością czekam na kolejne spotkanie kulinarne, które niewątpliwie będzie równie smakowite i inspirujące jak to ostatnie. M. Gawlik