Na powitanie wiosny SK PCK zorganizowało Dzień Zielony- spożywania warzyw i owoców o tej barwie. Sałata, seler naciowy, brokuły, nać pietruszki ,ogórki, zielone jabłka, gruszki i wiele innych -zielone warzywa są źródłem witamin, błonnika, ale nade wszystko oczyszczają organizm z toksyn, a na pewno wielu z nas przydały się takie wiosenne porządki.
Niektóre warzywa np. ogórki mogą być wykorzystywane w domowych zabiegach kosmetycznych.
W dniu Zielonym największą aktywnością wykazały się kl.I-IV, ale również starszym uczniom dziękujemy za spore zaangażowanie się w tą akcję.
Bardzo serdecznie dziękujemy również Rodzicom, Wychowawcom klas i innym nauczycielom za promowanie zdrowego odżywiania się. Na pewno to, co zielone wyjdzie nam na zdrowie.
Trzymać formę jest OK !
SK PCK z op. K.Wójcik