Jesteś tutaj: Start Półkolonia relacja z II turnusu Aktualności 1-8 „SKK Gotuj z pasją” zorganizowała udane warsztaty kulinarnie - bułki jagodzianki z truskawkami w roli głównej!
„SKK Gotuj z pasją” zorganizowała kolejne warsztaty kulinarnie, podczas których uczestnicy mieli okazję przygotować pyszne bułki jagodzianki wzbogacone o truskawki. Ciasto drożdżowe jest znane z kapryśności i wymaga uwagi w każdym etapie przygotowania - od świeżości składników, przez odpowiednią temperaturę, aż po czas pieczenia. Przygotowanie klasycznego drożdżowego ciasta i dodatkowo napakowanie go owocami może wydawać się skomplikowane. Jednak dzięki dobrej pracy uczestników, bułki jagodzianki z warsztatów „SKK Gotuj z pasją” wyszły idealnie - puszyste, miękkie i pełne jagód i truskawek. Cieszymy się, że uczestnicy warsztatów osiągnęli taki sukces, i życzymy im powodzenia w kolejnych kulinarnych eksperymentach!
M.Gawlik