Przyrządzanie potraw sprawia mnóstwo przyjemności i może być wyśmienitą zabawą. Kuchnia jest jak pracownia alchemika - magicznym miejscem, z którego dochodzą wspaniałe zapachy, wybuchy ale tylko śmiechu oraz tajemnicze szepty ... Taka właśnie atmosfera towarzyszyła kolejnemu spotkaniu SKK "Gotuj
z pasją". Kuchciki założyły fartuszki i czapeczki kucharskie na głowę i przystąpiły do wykonania smacznej i szybkiej przystawki w rodzaju „coś na słono”. Wykonanie parówek w cieście francuskim nie sprawiła żadnej trudności. To bardzo szybka i łatwa do zrobienia przekąska, nie wymagająca od nas ani zbyt wiele wysiłku, a jest pysznym i ładnie prezentującym się daniem. To również świetna przekąska, którą możemy zabrać na wynos np. na II śniadanie do pracy czy szkoły. Najwspanialszy moment to radość ze wspólnie zrobionej potrawy i jej smakowanie. Kolejny sukces kulinarny osiągnięty.
Galeria
M.Gawlik, M. Smolicha