Uczniowie klasy I C podczas zajęć kółka kulinarnego „Gotuj z pasją” zamienili się w prawdziwych cukierników, przygotowując aromatyczne jabłka w cieście francuskim o intensywnym zapachu cynamonu. To niecodzienne doświadczenie pozwoliło im zdobyć nowe umiejętności i czerpać radość ze wspólnego gotowania.
M.Gawlik
Uczniowie z klasy 1C po raz kolejny udowodnili, że gotowanie to ich prawdziwa pasja! Na ostatnich zajęciach naszego szkolnego kółka kulinarnego „Gotuj z pasją” przygotowali pyszne, bez tłuszczowe mini pączki, które zachwyciły smakiem i aromatem. Gratulujemy kulinarnego talentu i już nie możemy się doczekać kolejnych wypieków!
M.Gawlik
Uczniowie klasy 1b podczas szkolnego kółka kulinarnego "Gotuj z pasją" przygotowali wspaniałe gofry, które podbiły serca wszystkich uczestników. Każdy z nich mógł delektować się smakołykiem z ulubionymi dodatkami, a wybór był naprawdę szeroki! Na stole pojawiły się soczyste jabłka, gruszki, banany, borówki i orzeźwiające kiwi. Wszyscy zajadali się goframi z apetytem, nie tylko ze względu na pyszne owoce, ale także dlatego, że przygotowywanie posiłku wspólnie było prawdziwą frajdą. Gofry zniknęły z talerzy w mgnieniu oka, a uczniowie już nie mogą doczekać się kolejnych kulinarnych przygód!
Małgorzata Gawlik
„SKK Gotuj z pasją” zorganizowała kolejne warsztaty kulinarnie, podczas których uczestnicy mieli okazję przygotować pyszne bułki jagodzianki wzbogacone o truskawki. Ciasto drożdżowe jest znane z kapryśności i wymaga uwagi w każdym etapie przygotowania - od świeżości składników, przez odpowiednią temperaturę, aż po czas pieczenia. Przygotowanie klasycznego drożdżowego ciasta i dodatkowo napakowanie go owocami może wydawać się skomplikowane. Jednak dzięki dobrej pracy uczestników, bułki jagodzianki z warsztatów „SKK Gotuj z pasją” wyszły idealnie - puszyste, miękkie i pełne jagód i truskawek. Cieszymy się, że uczestnicy warsztatów osiągnęli taki sukces, i życzymy im powodzenia w kolejnych kulinarnych eksperymentach!
M.Gawlik
16 grudnia w ramach Szkolnego Kółka Kulinarnego "Gotuj z pasją" dzieci upiekły smakowite pierniczki. Były pyszne! Miękkie bo i puchate od razu po upieczeniu. Pierniczki zostały wykonane wg. przepisu Nataszy. Polecamy.
M.Gawlik
Kruche ciasteczka są nie tylko niesamowicie pyszne, ale i super proste do zrobienia. Wystarczy zagnieść razem wszystkie składniki na ciasto kruche i przystroić. Dziewczynki z SKK „Gotuj z pasją” dekoracją nawiązały do pory roku i powstały lukrowe bałwanki.
M.Gawlik
Kto nie lubi pizzy? Niektórym kojarzy się z długim przygotowaniem. Zdziwicie się, ale właśnie nie. O tym przekonały się uczennice z klasy 4 a. Mini pizze tak, jak szybko powstały, tak szybko znikły. Spróbujcie upiec choć raz! Do dzieła!
M.Gawlik
Kolejny rok szkolny i kolejna przygoda
z gotowaniem. Poprzez przygotowanie naszych lokalnych smakołyków rozpoczęliśmy działalność SKK "Gotuj z pasją". Było pysznie, smacznie i wesoło. Zapraszamy chętnych. Czekamy.
M.Gawlik
Klasy piątę przygotowały pyszne, kolorowe i pełne witamin tortille. Jest to zdrowa przekąska, w której uczniowie wkorzystali wiele warzyw i innych wartościowych składników. Przepis na to danie każdy miał swój. Wszystkie z pewnością były przepyszne! Oglądajcie i podziwiajcie.
M.Gawlik