Gotowanie to wielka przyjemność. Wiedzą o tym uczestnicy warsztatów kulinarnych „Gotuj z pasją”. Niestety czas pandemii ograniczył nasze spotkania w większym gronie, ale nie uniemożliwił. Udział w takich zajęciach korzystnie wpływa na samopoczucie, dostarcza wiary we własne możliwości, ponadto angażuje intelekt (ćwiczy i relaksuje mózg), zapewnia ruch – przede wszystkim dłoni i palców. Tym razem swoją przygodę z gotowaniem rozpoczął Dawid, który przygotował aksamitne ciasto i „wyczarował” cieniutkie naleśniki. Były naprawdę pyszne. Mniam!!!
M.Gawlik
Świetlica realizując innowację pedagogiczną „Święta typowe i nietypowe” zorganizowała kolejny taki dzień. Tym razem był to Dzień Babci i Dziadka. Obchody tego święta to okazja do przypomnienia, że o swoich dziadkach i babciach powinno pamiętać się częściej niż tylko dwa dni w roku. W tych szczególnych dniach, każdy świetlik mógł złożyć swoim babciom i dziadkom życzenia poprzez wykonanie laurki i „gorącego” upominku w postaci „filiżanki” z herbatką.
M.Gawlik, B.Kowal