Sałatki owocowe w wykonaniu SKK „Gotuj z pasją”

Uczniowie klas IV (pierwsza grupa) i klas V – VII (druga grupa) należący do kółka kulinarnego „Gotuj z pasją” swoją przygodę z gotowaniem rozpoczęli od przygotowania sałatek owocowych.

Dzieci pracowały w trzech grupach. Przed przystąpieniem do pracy przypomnieliśmy sobie zasady higieny i zdrowego odżywiania oraz zasady bezpieczeństwa, których należy przestrzegać podczas posługiwania się narzędziami kuchennymi. Następnie po starannym umyciu rąk i przygotowaniu stanowisk, wszyscy zabrali się do pracy. Sałatki wyglądały kolorowo i smakowicie.  

Pragniemy przypomnieć, że owoce są prawdziwą kopalnią witamin i soli mineralnych. Dlatego ważne jest, by spożywać przynajmniej 4-5 porcji warzyw i owoców dziennie.

Jedzcie więc owoce NA ZDROWIE!!!

Galeria

M.Gawlik, T.Giza