Zajęcia kulinarne „Gotuj z pasją” to wyjątkowa szkoła gotowania dla dzieci. Dzieci mogą tworzyć tutaj własne potrawy oraz poznawać nowe smaki
i zapachy. W trakcie zajęć rozwijają swoje umiejętności kucharskie, uczą się higieny
i bezpieczeństwa w kuchni, a przede wszystkim zróżnicowanego i zdrowego odżywiania. Uczestnicząc w czwartkowych zajęciach uczniowie mieli możliwość poznać tajniki przygotowania pysznych pierogów ze serem
i owocami. Uczniowie samodzielnie przygotowali farsz, ciasto, a następnie zajęli się wykrawaniem i lepieniem pierogów pod okiem p. Ani i Małgosi. Podczas zajęć poznały też różne techniki tworzenia „falbanek” na pierożkach. Lepienie pierogów to nie tylko nietypowa lekcja gotowania czy zajęcia z tradycji, ale również świetna zabawa podczas której dzieci mają okazję sprawdzić swoje kulinarne umiejętności i skosztować samodzielnie ulepionego pieroga(być może po raz pierwszy raz w życiu…). A taki zawsze smakuje wyjątkowo dobrze.
M.Gawlik, A.Krawczyk